Virtuvės interjeras kuriamas vadovaujantis taisyklių

https://www.supernamai.lt/ 8~614 1444 2 Lazdynų g. 21-111 , Vilnius Įmonės kodas: 302333597 Įmonės PVM kodas: LT100004691313
https://www.supernamai.lt/ 8~614 1444 2 Lazdynų g. 21-111 , Vilnius Įmonės kodas: 302333597 Įmonės PVM kodas: LT100004691313

Tačiau 8-ajame dešimtmetyje viskas pradėjo keistis. Šiuos pasikeitimus sąlygojo visuomenės spaudimas dizaineriams. Dizaineriai pradėjo kurti interjerus, atsižvelgdami į veiklių žmonių gyvenimo būdą.

Šiandien jau įprasta, kad dirbanti pora savaitgaliais, o kartais – ir darbo dienomis, kartu gamina maistą virtuvėje, bandydami atsipalaiduoti po įtemptos darbo dienos.

Šiuolaikiniam vartotojui rūpi ekologija, aplinka ir antrinių žaliavų perdirbimas. Jo skonis – puikus. Jis pageidauja novatoriško požiūrio į patalpas, kruopščiai apgalvoto interjero ir kokybiškų medžiagų. Akivaizdu, kad standartinių virtuvių laikai praėjo. Kadangi laikas dabar – aukso vertės, į tai turi būti atsižvelgiama ir kuriant virtuvių interjerus. Virtuvė turi būti patogi, nes mes neturime tiek laiko, kad švaistytume jį trepsėdami pirmyn atgal gaminant maistą.

 

 

Ilgaamžės virtuvės. Lengvai pritaikoma virtuvė yra tokia, kuri tinka visiems žmogaus gyvenimo tarpsniams. Tai virtuvė, kurioje viskas paranku, kai vaikai maži, kai paauga ir netgi tada, kai palieka namus. Tai virtuvė, kurioje linksminamasi per šventes, tačiau ji nėra per didelė kiekvieną dieną. Tai virtuvė, kur maistą gaminti gali ir svečiai.

 

Gerai apgalvoti podėliai – charakteringas modernaus dizaino bruožas. Tai – ištraukiamos lentynos, stalčiai su pertvaromis arba papildomos lentynos sieninėse spintose. Reikia apgalvoti, kur dėti daiktus. Pavyzdžiui, mes ketiname nusipirklti stiklinių ar lėkščių, o paskui jas sukrauti į vieną spintelę. Tačiau nebūtina viską dėti į vieną vietą. Daiktus reikia dėti ten, kur juos naudosime. Tai reikštų, kad keturias stiklines reikia padėti netoli virtuvės stalo, o kitas keturias – prie darbastalio.

 

Šiuolaikinis virtuvės dizainas labai susijęs su ergonomika. Pagrindinis dalykas – viskas pasiekiama nesilenkiant ir nesistiebiant. Paaukštinus indaploves, šaldytuvus, stalviršius, atsities pavargusios nugaros. Spinteles reikia kabinti tokiame aukštyje, kad būtų patogu pasiekti. Virtuvės baldai turi būti sustatyti taip, kad darbo procesai ( ši taisyklė galioja dešiniarankiams) visuomet vyktų iš dešinės į kairę (maisto gaminimo vieta, viryklė, kriauklė, vieta maisto produktams ar įrankiams išdėlioti), jei virtuvės baldai ir įranga sustatyti dviem eilėmis skirtingose pusėse, virtuvė turėtų būti ne siauresnė kaip 2,4 m.

 

 

 

Virtuvė tebėra pagrindinė mūsų namų vieta. Tai vieta, į kurią daugelis iš mūsų mėgsta susirinkti po įtemptos darbo dienos. Joje priimami svarbiausi šeimos sprendimai, mėgaujamasi puodeliu kavos, skaitomi laikraščiai. Geras virtuvės interjeras gali padėti lengviau susitaikyti su visais pokyčiais žmogaus gyvenime.