7 daiktai, be kurių neapsieina nė viena virtuvė

https://www.supernamai.lt/ 8~614 1444 2 Lazdynų g. 21-111 , Vilnius Įmonės kodas: 302333597 Įmonės PVM kodas: LT100004691313
https://www.supernamai.lt/ 8~614 1444 2 Lazdynų g. 21-111 , Vilnius Įmonės kodas: 302333597 Įmonės PVM kodas: LT100004691313

Keletas įvairių dydžių puodų ir keptuvių

Raktinis žodis yra keletas. 3 l ir 6 l puodai labai pravers mažoje virtuvėje, ypač jei gaminate maistą 1 ar 2 žmonėms. 3 l puodas puikiai tiks tokiems dalykams kaip avižinė košė, kiaušinių virimas, greiti padažai ir nedidelės ryžių porcijos. Didesnis puodas pravers verdant makaronus, didesnes grūdų porcijas, čili, sriubas, troškinius ir gaminant popkornus! Na, o jei trūksta idėjų receptams, kviečiame pasidairyti po https://vaga.lt/beatos-virtuve-lt-lt leidinius.

Kalbant apie keptuves, rekomenduojame 25 cm skersmens nepridegančią keptuvę. Ją svarbu turėti ruošiant kiaušinius, žuvį, tofu ir kitus baltymus, ypač jei esate pradedantysis. Tačiau neišleiskite jai per daug, nes danga nesilaikys amžinai. Kita vertus, būtinai investuokite į nerūdijančio plieno keptuvę, nes tokios gali tarnauti dešimtmečius. Nerūdijantis plienas iš pradžių gali gąsdinti, bet svarbu išmokti juo naudotis kaip namų virėjui.

Išleiskite šiek tiek daugiau pinigų keptuvėms, kurios iš tikrųjų tarnaus ilgai, ir ilgainiui sutaupysite daugiau pinigų. Įsitikinkite, kad įsigijote po 3 skirtingų dydžių keptuves skirtingiems poreikiams tenkinti – mažas, vidutines ir dideles. Jei jos skirtingų dydžių, jų turėtų pakakti.

 

Šefo peilis

Geras peilis yra geriausias virėjo draugas. Tai vienas iš nedaugelio daiktų, į kuriuos investavę padėkosite sau. Nerūdijantis anglinis plienas laikui bėgant išliks aštrus, tačiau nueikite į specializuotą parduotuvę, kad rastumėte jums tinkamiausią peilį. Rinkitės peilį, su kuriuo jaučiatės patogiai. Jis turėtų būti subalansuotas rankoje, lengvai laikomas ir valdomas, ne per sunkus, bet tikrai ne trapus. Patikėkite, jį naudosite daug, todėl tinkamai juo rūpinkitės.

Skardinių atidarytuvas

Skardinių atidarytuvo nenorite pamiršti! Konservuotos pupelės ir daržovės padeda greitai paruošti maistą ir yra mėgstami produktai, tačiau daugybė dalykų taip pat būna supakuoti į skardines, kurioms reikia atidarytuvo – kokosų pienas, kario pasta, vaisiai, susmulkinti pomidorai ir t. t.

Pjaustymo lenta

Nėra nieko blogo nusipirkti gražią ir prabangią medinę pjaustymo lentą, jei turite pinigų. Tai gera investicija: medienoje yra mažiau bakterijų nei kitose medžiagose, be to, medinė lenta yra švelnesnė jūsų peiliams. Tačiau ją taip pat reikia prižiūrėti, todėl jei norite geresnės kainos, galite rinktis tvirtą plastikinę lentą, geriausiai su gumuotomis rankenomis.

Daržovių skustukas

Norint pagaminti skanių patiekalų, reikia nulupti daugybę daržovių. Todėl būtina turėti daržovių skustuvą. Be to, taip išvengsite rizikos, susijusios su aštriu peiliu. Vėliau tai įvertins jūsų pirštai. Daržovių skustukas niekada neužims daug vietos, jį patogiai galima laikyti virtuvės stalčiuje. Todėl tai labai svarbus įrankis, kuris padės jums nulupti bulvę, agurką ir daugelį kitų daržovių.

Matavimo indai

Norėdami tiksliai išmatuoti receptui reikalingą kiekį, turite turėti matavimo puodelių rinkinį. Gali užtekti ir vieno didelio puodelio su keliomis matavimo galimybėmis. Matavimo puodeliai būtini sausoms medžiagoms, pavyzdžiui, miltams, cukrui, sūriams, duonos trupiniams, ir skysčiams, tarkim, pienui, grietinėlei, vandeniui, sultiniui. Jūsų rinkinyje turėtų būti:

● 1 puodelis;
● 1/2 puodelio;
● 3/4 puodelio;
● 1/4 puodelio.

Virtuvėje būtina naudoti tikslius prieskonių ir žolelių matmenis. Nors gamyboje matavimai yra šiek tiek atlaidūs, visada pravartu tiksliai laikytis originalaus recepto matavimų ir pagal skonį paskaninti prieskoniais. Tad jūsų komplekte taip pat turėtų būti matavimo šaukšteliai:

● 1 valgomasis šaukštas;
● 1/2 valgomojo šaukšto;
● 1 arbatinis šaukštelis;
● 1/2 arbatinio šaukštelio;
● 1/4 arbatinio šaukštelio;
● 1/8 arbatinio šaukštelio.

Kulinarijos knygos

Kulinarijos knyga – tai receptų, instrukcijų ir informacijos apie maisto ruošimą bei patiekimą rinkinys. Geriausia, kad kulinarijos knyga taip pat yra maisto gaminimo meno kronika ir lobynas, kurio šedevrai yra sukurti tik tam, kad būtų vartojami. Kulinarijos knygos tapo pagrindine leidybos pasaulio dalimi – kasmet mėgėjai ir profesionalūs virėjai, maisto gaminimo mokyklos, didžiųjų maisto gamintojų ir populiarių žurnalų maisto skyriai jų išleidžia dešimtis.